Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ - Ιδανικοί προορισμοί για κοντινές αποδράσεις!


Καλά τα μακρινά ταξίδια δεν λέμε, αλλά σε περίπτωση που το budget σας είναι χαμηλό ή λόγω υποχρεώσεων δεν μπορείτε να φύγετε κάπου πιο μακριά, εμείς σας έχουμε τον απόλυτο οδηγό... επιβίωσης!
Αν είστε στην Αττική και ζεσταίνεστε, δυο είναι οι λύσεις, αρχικά να φουλάρετε (ή όσο σας παίρνει τελοσπάντων) το αυτοκίνητο σας ή να πάρετε το πλοίο για ταξιδάκι σε νησί σε λιγότερο από μια ωρίτσα!
Αίγινα, το στολίδι του Σαρωνικού
aegina02
Τόσο κοντά, που μόλις μπεις στο ιπτάμενο δελφίνι, είναι σαν να έχεις κάνει το μισό ταξίδι. Το νησί της Αίγινας αποτελεί την πιο βολική και εύκολη λύση, για ταξιδάκι σε νησί! Διαθέτει όλα όσα θέλει να συνδυάσει ένας τουρίστας στις ολιγοήμερες διακοπές του! Θάλασσα, καφενεδάκια, χαλάρωση και πλούσια ιστορία. Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά, μόλις το καράβι μπει στο γραφικό λιμάνι η Αίγινα απλώνεται μπροστά σας και σας καλεί να περπατήσετε με τις ώρες στα γραφικά στενά της.
Γαλαξίδι, σαν να ήσουν σε νησί!
126
Αρχοντικό, παραδοσιακό και με πολλές μνήμες! Το λιμάνι του κουβαλά ακόμα την αίγλη από τις εποχές που ήταν γεμάτο με σκούνες και λόβερ αραγμένα αρόδου... βέβαια έναν αιώνα αργότερα πολλά έχουν αλλάξει, δεν παύει να παραμένει ο ιδανικός προορισμός για το σαββατοκύριακο! Αξίζει να κάνετε έναν περίπατο δίπλα στη θάλασσα από το κεντρικό λιμάνι προς τον πευκόφυτο λόφο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων ή από την άλλη πλευρά προς τον Χηρόλακα αλλά και να ανέβετε με το αυτοκίνητο στο μοναστήρι του Σωτήρα για να απολαύσετε τη θέα.
Πόρος, ρετρό και μοντέρνος την ίδια στιγμή
poros
Πιο γραφικός, δεν πάει, πιο κοντά δεν γίνεται... ε τι άλλο χρειάζεται να σας πούμε για να τον επισκεφτείτε τώρα το τριήμερο! Η μικροσκοπική Χώρα, λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, διατηρεί ατόφια την παλαιική της γοητεία. Τα λιτά νεοκλασικά κτίρια, τα στενά δρομάκια που οδηγούν στα ενδότερα του οικισμού και, κυρίως, η ομορφιά του θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι ξαναγυρνάτε σ' έναν αγαπημένο τόπο διακοπών. Αν η λύση του καραβιού σας φαίνεται βαρετή, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι τον Γαλατά και μετά να περάσετε απέναντι.
Εύβοια, το νησί του Σαββατοκύριακου!
eboia
Πολύ κοντά στην Αθήνα, νησί «του σαββατοκύριακου» αλλά και τόπος διακοπών για πολλούς, ενώνεται με τη στεριά με ferry boat από τον Ωρωπό και τη Ραφήνα, ενώ η γέφυρα της Χαλκίδας, της πρωτεύουσα του νησιού, κρατά ανοιχτό το νησί στους εκδρομείς όλες τις εποχές του χρόνου. Το τοπίο έχει σπάνια ομορφιά και τεράστιες εναλλαγές – από τις 110 πανέμορφες παραλίες στον Ευβοϊκό και στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων η φημισμένη Χιλιαδού και η τεράστια παραλία της Αγίας Άννας.
Ξυλόκαστρο, η «πράσινη» λύση!
XYLOKASTRO 46
Βάζετε τα παιδιά στο αυτοκίνητο, παίρνετε πετσέτα θαλάσσης και τα απαραίτητα αξεσουάρ και πιάνετε εθνική! Το Ξυλόκαστρο είναι ένα οικογενειακό παραθαλάσσιο θέρετρο που, παρά τις σύγχρονες πολυώροφες πολυκατοικίες διατηρεί μια χαλαρωτική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με αύρα άλλων εποχών, κυρίως χάρη στο πράσινο που κυριαρχεί παντού.