Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στρατηγικός και επιχειρησιακός ανασχεδιασμός των ΕΛΤΑ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναδιοργανώνονται σε όλο το εύρος των λειτουργιών και των υπηρεσιών τους, χωρίς απολύσεις και χωρίς μαζικές μεταθέσεις προσωπικού.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναδιοργανώνονται σε όλο το εύρος των λειτουργιών και των υπηρεσιών τους, χωρίς απολύσεις και χωρίς μαζικές μεταθέσεις προσωπικού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.
Με στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αγοράς, τα ΕΛΤΑ έχουν διευρύνει ήδη το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους και αυτή την στιγμή εξήντα Ταχυδρομικά Καταστήματα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν με συνεχές ωράριο από τις 7.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, και Σάββατα. Έχουν εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό τους με νέα χρηματοοικονομικά, χρηματοπιστωτικά και ασφαλιστικά προϊόντα και έχουν συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Ταυτόχρονα έχουν προσαρμόσει τα τιμολόγιά τους στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, όπως το δέμα από κατάστημα σε κατάστημα με τιμολόγιο 0,50 ευρώ ανά κιλό.
Κομμάτι αυτής της συνολικής και βαθιάς αλλαγής που συντελείται ήδη στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, είναι η προσαρμογή της διανομής της αλληλογραφίας στις παρούσες συνθήκες της ταχυδρομικής αγοράς. Όπως προκύπτει από τις επίσημες μετρήσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αλλά και από τις συνεχείς στατιστικές μετρήσεις των ΕΛΤΑ κατά τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο κάθε έτους, παρατηρείται σημαντική τάση μείωσης των ταχυδρομικών αντικειμένων, που καθιστά αναγκαία την συνεχή προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Σε σχέση με το 2009 οι ταχυδρομικοί όγκοι έχουν συρρικνωθεί κατά 46%, ενώ αντίστοιχα οι τομείς διανομής έχουν περιοριστεί μόνο κατά 28% πανελλαδικά.
Οι αναγκαίες αυτές μεταρρυθμίσεις διαμορφώνονται μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν εννέα περιφερειακές συναντήσεις σε όλη την χώρα, που πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
Με στόχο λοιπόν ένα Ταχυδρομείο σύγχρονο, ευέλικτο και πρωτίστως βιώσιμο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά τους, με μοναδικό γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση των ταχυδρομικών αναγκών σε όλη τη χώρα.

gr.news